Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
titlar kan inavel bevara i generationer, ledarskap...


Kung Spjutspets



han lärde sig runorna innan han kunde
prata och första språket han förstod var
latin trots att ingen pratade det hemma

Skolan lärde, han förstod allt men vad
han kände visste ingen förrän senare.


Kungar som han kuvade fiender andra
hade fallit på knä inför,
Regenter som han satte alltid värdet av
sanning över muta, före makten i sig,
han dog i strid ledande sitt folk oavsett







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-01 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP