Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en dikt om Sverige

det är svårt att låta bli,
så visst älskar vi detta land

sommarens leenden
och vinterns sammanbitna envishet

den goda viljan
och den tillit som dröjer sig kvar

önskan att göra rätt
och vara solidarisk

den tafatta viljan
att vara social,
om det krävs

stoltheten och integriteten

viljan att vara först och bäst,
men inte sticka ut för mycket

framtidstron trots allt
och kampviljan

hur skulle man kunna
motstå allt detta

hur skulle man kunna
motstå Sverige




Fri vers av Herr Farbror VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-06 19:52



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Visst älskar vi vårt land med dess skilda årstider och vackra natur. Särskilt denna tid på året.
Fin dikt!
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP