Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humlesurr är örongodis

 

 

Saknade fåglar i holkarna
det har aldrig varit så förut
vad berodde det på, måntro

funderade på orsakerna
tills jag en dag blev varse
att där hade humlor sina bo

utomordentliga pollinerare
ovärderliga för vår natur
låter dom leva i lugn och ro

humlesurr är örongodis
skänker hopp, tillförsikt
och en positiv framtidstro




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-06-07 09:47



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så fint ~ till humlornas surr…
2023-06-14

  ResenärGenomLivet VIP
Du får väl sätta upp fler holkar, så alla har någonstans att bo...och jag tycker att naturens alla ljud är härliga att lyssna till...fint...
2023-06-13

  Kajan VIP
Surrande mjuk hyllning till det ständigt överraskande Livet .
2023-06-12

  Eva Helene VIP
Så fint, värna humlorna, så som du gör!
2023-06-10

  Anya VIP
Så härligt med humlesurr. min prydnadsapel blommar....enormt...och humlorna surrar i apeln, så fantastiskt. Roligt att du fick gäster i holken ändå.
2023-06-08

    Max Poisé
Naturlig ro, sprider du med denna. Behaglig och rofylld!
2023-06-07

  Blomma-Stjärna VIP
Humlor som bin är livsviktiga - fin dikt!
2023-06-07

  BenGust VIP
Många trädgårdar där blommor
minimerats och därmed få tillfällen för
våra livsviktiga pollinatörer.
2023-06-07

  Respons VIP
Hurra för humlorna!
2023-06-07

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att ändå ta
till vara och glädjas åt det som
är bra och hoppfullt.
2023-06-07

  Maria Sundelin VIP
Trevliga grannar du fått
Kramar
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP