Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens skönhetsideal

 

 

 

Hon ville förändra sin kropp
började rigga sig till tusen
botoxfyllningar i massor
köpebröst under blusen

träningspassen på gymmet
gjorde midjan getingsmal
och magen liten och platt
helt enligt tidens ideal

den platta rumpan förändrades
fick en ny och rundare siluett
med inopererade implantat
vilket kändes riktigt och rätt

bokade tid hos en tandläkare
som gav henne goda råd
fixade vita och jämna tänder
likt pärlorna på en tråd

när hon äntlige nådde fram
till trendernas fastsatta ideal
kände hon sig vilsen och osäker
i sitt nya och främmande skal

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-06-12 10:04



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Mycket bra.
Hur ska man hinna med den inre resan när man har så fullt upp med den yttre?
2023-06-21

  Eva Helene VIP
Så bra om ett sorgligt nutidskapitel!
2023-06-19

  MALVAA VIP
Haha till och med hennes barn
Känner inte igen sin mamma????
2023-06-19

  Sparvögat VIP
Väl beskrivet om tidens ideal ~
påklistrat leende, även om
själen gråter…
2023-06-14

  ResenärGenomLivet VIP
Det är nog så att så fort man gjort förändringar efter dagens skönhetsideal, så förändras idealen...bättre då att försöka vara sig själv istället, vilket inte alltid är så lätt...tänkvärd text...
2023-06-13

  Susen VIP
Bra fångat. Mycket bra skildrat om ett ideal utifrån som många söker sig själv i
2023-06-13

  Öknens Ros VIP
Skönhetsidealen är helt förvrängda nuförtiden, rentav monstruösa. Är de medvetna om att det de fyllt in i kroppen löses upp och vandrar runt i kroppen?
2023-06-13

    Lena Staaf VIP
Fin dikt med takt och rytm om hur skönhetsindustrin slår mynt av vår osäkerhet (och gör oss ännu osäkrare).
2023-06-13

  Blomma-Stjärna VIP
Bra skrivet om tidens ideal-skal med krav att vara sig själv - dessutom!
- släpp människan fri!!! -

2023-06-12

  Margit Grell
Väl formulerat om ett tidsideal.


2023-06-12

  Respons VIP
Bra dikt på temat att det aldrig går att springa ifrån sig själv.
2023-06-12

  Maj-Lis VIP
Bäst att var nöjd som man är
2023-06-12

  Olof Lagerhorn VIP
Mycket välskrivna och målande
bilder kring att inre och yttre
måste gå hand i hand.
2023-06-12

  rostspik VIP
Ytlighet och status räknat i yttre ting, det är samtidens tecken.
2023-06-12

  Kajan VIP
En ytterst välskriven och läsvärd text om den stora vilsenhet som breder ut sig; ett slags tidsdokument över ett samhälle utan innehåll .
2023-06-12

  Maria Sundelin VIP
Vissa tror att det bara är ytan som räknas
Kramar
2023-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP