Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du lämnade mig nu 2.0

Om du lämnade mig nu:

Jag hade aldrig behövt undra
Inte vända ut och in på mig själv
Jag hade tystat ett inre bråk
Men gett mig en annan smäll

Jag hade vidrört någon annan,
Som jag tindrat fram från en annan stad
För att döva min tomhet inuti
Bland fimpar och tomma burkar hade jag
Låtit himlen falla för mörkret väntar oss alla
då jag tvingats möta morgondagens
Sanning: Att det är inte vi

Jag hade skaffat en ny hobby,
Gått in i en hypomani
Skålat för att jag är fri

Tjejerna från förut skulle bjuda på vitt
Och sedan hade vi snackat skit om män
Men när klockan slog 0:vodka:00 hade jag
saknat din famn som höll regnet borta igen

Jag hade dansat med klackarna i taket
I varenda stad
Med ett hjärta som brustit och gått av
Sen hade morgondagen kommit
Med en vilja att dunka huvudet mot väggen
För att varenda cell i kroppen hade slitit sönder mig inuti
Jag vet det är fel,
För intensivt

Jag hade letat efter bitarna av hjärtat
Som spridits ut överallt,
Och där mitt hjärta tidigare satt
Var nu en sten
Helt kall

Jag hade kollat på bilder,
Lyssnat på våra låtar
Jag hade sparat dig där
Jag hade lovat hela världen
Hela Norrland
Att aldrig i sorgen
glömma vem du är

Jag hade hållit mig borta
Inte hört av mig
Jag hade låtit dig bli
Jag vet att vägen att läka
Inte är att hålla sig kvar
Jag hade bett dig om att vara borta
Så jag kunde få frid

Men du är inte försvunnen
Utan i min famn
Du är så nära här bredvid
När bråket avdunstat
Känns du närmre än någonsin
Även om du åker i väg flera mil

För det värsta bråket det måste man
Ta med sig själv, för om getingar surrar
I ditt huvud, är det dem och inte er
Du ska ta död på, det förstår du väl?




Övriga genrer av psykisksjukkomut
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-14 23:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

psykisksjukkomut