Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Antirojalistisk sonett


PÅ SISTA VERSEN

Till sist så sjunger vi på sista versen.
Det måste människor som fattar medge.
Det fattade för sent Gustav den tredje
och ännu senare Axel von Fersen.

En vanlig svensks förstånd, men ock en dåres,
förstår att sista klangen skall bli klungen.
Det borde fatta även svenske kungen
och överklassens honoratiores.

Det är ett mål i en demokrati,
att allmogen skall överleva pärsen               
med århundraden av en monarki

och maktbegär av kapitalkommersen.
Den bästa sången sjunger slutligt vi,
som haft förstånd att spara sista versen.

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-17 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP