Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråsparven

 

 

 

Här är en gråsparv
som vet hur den skall göra
för att husets ägare
charma och förföra

kvittrande sätter den sig
på trappan till köket
är hungrig och vill ha mat
helst vid det första försöket

en dag flög den in i huset
det borde den inte ha gjort
jag suckade och grumsade
över kladdiga visitkort

har tagit lärdom
av det som har hänt
numera står köksdörren
bara lite på glänt

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-06-21 10:13



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint, har också småfåglar som är orädda och vill hälsa på. Så att ha dörren bara på glänt är nog klokt.
2023-07-02

  BenGust VIP
Mina finkar dom landar på fönsterblecket och knackar nån gång på rutan för att uppmärksamma herrn på att det också finns bevingade matbehov.
2023-06-22

    Lena Staaf VIP
Rar dikt om vilsen gäst! Rytmiskt med fina rim.
2023-06-22

  Respons VIP
Fin kärleksdikt till en grå liten sparv.
2023-06-22

  MaLo VIP
Söt. Ler när jag läser!
2023-06-21

  Sommarina VIP
Fint. Om älskade småfåglar
2023-06-21

  Kungskobran VIP
Jag är en liten sparv
drar runt några varv
i Maritas kök
ställer till ett förskräckligt stök

2023-06-21

  Blomma-Stjärna VIP
charmig text om söt och oblyg gråsparv!
2023-06-21

    ej medlem längre
Klokt gjort.

Bara människor kan lämna visitkort, men då med namn och nummer.
Sparven lämnar visitkorten utanför…

En charmig och varm text!!
2023-06-21

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...våra söta småfåglar...man blir i alla fall glad åt att både se och höra dem...
2023-06-21

  Maria Sundelin VIP
Fåglarna är fina men inne blir det kaos för både dem och oss
Kramar
2023-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP