Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att söka förklara en verklighet du troligen inte alls vill kännas vid, kan den åtminstone i en smula flackt land, kännas just vid och märkligt nog ändå väntad och bekant på något vis... vinter-bad jag dig senast?


Dagens förklarade ord 2014 06 26




Diplomatpost
är ett sammansatt ord.
Vilket består av diplom, atp samt ost.

Diplom får du om du tar dig an att dels berätta
för annan om atp, men det räcker inte bara med det,
dessutom bör du kunna vara redogöra för ost.

Diplom känner du numera till att du kan få.
Ett papper som inom glas och ram,
placerat på en i övrigt tom väggyta,
själva pappersbiten
bör inte vara större än att den får plats i ramen.

ATP står för Allmänt Trist Postutdelning,
och tar sig gärna ut som vita kuvert i form av räkningar,
sådana du väntat dig och sådana
som bara försöker komma med ändå.

Ost däremot är ett vädersträck
som du inte behöver bry dig speciellt mycket om.
De andra sträcken är fågelsträcket i syd,
klädsträcket i väst
samt (hemlig information, här förekommande skrivet
med citronsaft o synbar endast då du i hast
bränner dig på fingrarna) i nord.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-06-26 11:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP