Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satiriska Hybrider


Tid för eftertanke

En människa som längtar efter

En bättre värld

Säger att betalsamhället

Innebär för lite etik

En längtan efter att allt ska vara gratis

Åberopas av en gammal kvinna

Som tröttnat på att betala räkningar

Men hur ska det gå att genomföra?

Det är för lite etik säger en kvinna

”Mer etik åt folket” står det på en skylt

Vid en demonstration på stan

En uppsjö av lagparagrafer!?

Bättre eller sämre än 10 budord?

Hur många paragrafer klarar en människa

Av att leva med innan villfarelser inträder?

Vem klarar av att leva upp till det?

Hur komplex är vår verklighet egentligen?

Om det är för lite etik och ska vara mer etik ?

Hur vill vi ha det?

Det går en skör och smal tråd mellan

De som accepterar tillvaron

Som den är till innehåll och händelser

Och de som protesterar mot den

Och vill ändra på innehållet

Denna längtan sprungen ur missnöje

Efter en bättre värld att leva i

"Besinna dina ord och var ödmjuk"

Säger en idealist som har höga ambitioner

"Något man kan leva med" säger en realist

"Det beror väl på" säger en opportunist

Finns det tid för eftertanke?

När utvecklingen bara fortsätter

 

Taleptox Skrev

Den 20230701

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-07-01 09:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP