Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sagor i tiden


Troll i kulturen

Det finns inga verkliga sagor kvar
det är som om sagan är ute och far,
ibland mitt i tidningsuppslagen
och då är den helt vedertagen.

Det tycks ha gott troll i kulturen...
Och nån har satt Bauer i buren..

Det finns dock en drake som vaktar min port,
Och en häxa
som skriver mitt tal.
Men var finns det svärd
som min smed stått och smort,
i min ängsliga människodal?

Snart finns ingen äng
med ljusflickors dans, o
Man får söka dispens för
en midsommarkrans.

Var finns all kultur
alla livliga fän,
inget skratt eller ljus
kan väl blott vika hän?

Är kulturen på väg att dö ut
är vi i slutet av sagornas slut?

Det finns ingen tröst
ingen djupare röst
ingen vår eller sommar
bara grådassig höst.

Det finns inga verkliga sagor kvar,
det är som om sagan är ute och far,
ibland mitt i tidningsuppslagen,
Troll som tycks leva för dagen.




Bunden vers (Rim) av Jaramald VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-01 20:59



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
En kul-tur utan troll
Spelar väl nån roll?
;)
2023-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP