Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur: Om Gudarna fick bestämma


Kap 1 Drömmen

Han vaknade upp med ett ryck och tittade på klockan som han dagen innan hade lagt på den lilla stolen bredvid madrassen, den visade 05:20.
Med en snabb blick tittade han ut, då ljudet av droppar mot fönstret fick honom att dra slutsatsen, så ville han också konstatera det genom att se det med egna ögon.
Han suckade och vände sig om och stirrade in i väggen.
Dagen hade inget speciellt att bjuda på..den skulle börja som de andra dagarna , med kaffe, morgonnyheterna och...och ...något helt annorlunda.
Han minns fortfarande vagt drömmen. Att han vaknade av ett ljud som närmast gick att härleda till ett slags djurs läte.
Han sov visserligen ute på landet i en liten stuga med en sjö omhuldad av en vidsträckt lummig granskog, samtidigt han hade 5 min till en internationell flygplats. Borta, fast nära. Vildmark och Civilisation, sida vid sida.
Nu hörde han det igen!
Plötsligt gick det upp för honom att han hade hört detta ljudet då han som liten sett en Indianfilm, där medicinmannen botat en av stammens medlemmar, en liten flicka var det som han stod lutad över med rökelse och just det ljudet som han nu hörde.
Märkligt tänkte han, det var så länge sedan jag såg den filmen. Att jag fortfarande minns den scenen. Flickan hade legat och skakat...trummor och rytmiska toner hade fyllt rummet i det stora tältet.
Han gick ner i köket och slog på kaffebryggaren. Det hade börjat blåsa upp och regnet tilltog. Han skulle vara på myndigheten kl 10.

Klockan i köket visade 06.25. Exakt en timma senare än vad hans armbandsklocka visade då han vaknade. Han tittade på sitt armbandsur igen och... den var 06:25 den med..en timma hade gått sen dess han vaknat. Vart tog den timman vägen?
Hade han somnat om eller bara suttit och dagdrömt som han brukade göra på jobbet ibland medan kunderna pratade och pratade...
Vart hade han sin portfölj med papperen som han hade lagt ner dagen innan?
Han tittade mot hallen och mycket riktigt, där stod portföljen, redo.
Efter dusch, byxa och skjorta och de svara nyinköpta skorna.
Han skulle få låna grannens bil idag, eftersom det var så viktigt att han kom i tid.






Prosa (Novell) av Jaramald VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-07-03 08:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP