Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Poetiska Signalement


Nivellerande signalement

Har du upptäckt ännu

Hur olika människor tänker?

Att du inte är ensamen

I denna värld

Vi finns här var och en

Men ändå kan du känna dig

Ensamen om just dig?

En förhoppning om jämlikhets

Värdering genomsyrar en relation

Ändå är vi så olika till sättet

Och utgörs av skillnader

I ekonomi, språk, kön, religiös,

Etnisk, kulturell och nationell tillhörighet

Ett första intryck av en människa

Sägs vara utslagsgivande

För hur vi uppfattar varandra

Medans andra tar det längre tid

Att lära känna till sätt och person

Det finns människor du aldrig

Kommer att träffa i verkligheten

Men det kan vara okej ändå!

 

Taleptox Skrev

Den 20230712

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2023-07-12 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP