Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poetiska Signalement


Minnesförlust

Åren har gått

Dagarna går utan att

Han får något vettigt gjort

Axel är fortfarande singel

Han fyller 90 år i år

Och är barnlös

Han har aldrig bott ihop

Med en annan människa

Sedan han blev vuxen

Han har bott själv

Hela sitt vuxna liv

Han är barnlös

Det är vad han tror

Han har åkt och jobbat

Med sitt jobb som plåtslagare

Efter veckoschema år ut och år in

Som pensionär har han blivit dement

På senare år

Han minns inte längre

Något från sin ungdom

Åren har låtit minnen

Falla i glömska

En myndighet bokar in

Hemtjänst besök hos honom

Sedan får han veta att några i hemtjänsten

Inte vill gå hem till honom

För en kvinna har sagt

Att han är ganska elak och

Att han luktar så illa!

De är bara rädda för honom sägs det

Det knackar på dörren en dag

Hemma Hos honom

Det är Stig 68 år som kommit

Han säger när dörren öppnas

”Hej Jag heter Stig. Jag är din okände son

 kul att träffas” säger han

”Jag minns inte att jag har några

Barn. Är det verkligen sant?” säger Axel

”Jag bodde hos min mamma under uppväxten

Du träffade henne vid en resa till Amsterdam

en gång i tiden. Minns du inte det??” säger Stig

”Nej jag minns inte något numera.

Jag är dement” säger Axel

”Får jag komma in?” säger Stig

”Nej det går inte. Jag har inga barn”

säger Axel Och stänger dörren.

Tröttheten över att vara vid liv

Och fylla 90 år i år tränger sig på Axel

Han sätter sig i soffan och ska precis till att knäppa

På Tv apparaten när han somnar in och avlider

Hemtjänstpersonal och sonen Stig som insisterat

på att följa med hittar Axel sittandes

i soffan 14 dagar senare då han inte svarat i telefon

Och de konstaterar att han dött en fridfull död!

Sonen Stig ordnar med en begravning

Och Axel hamnar i samma grav som Stigs mamma

Ett helt liv utan minne förkortat på några sekunder!

När Herren hämtar hem oss vet vi inte

Och kanske är det bäst så!

 

Taleptox Skrev

Den 20230715

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-07-15 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP