Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Länganslångt över vatten


Klustret pollinatörer
i kringelkrokar runt
vitsippor strandvivor
skärgårdens solitärer

Längs det långgrunda
ruscher av ysterhet
och färgglada tillrop

Duns mot en brygga
lätt gnekande trä
å marken uppslukad
av fötter och steg

Gäddan i vassen går
slår fortplantas
länganslångt över
vatten och gråskär

Bryska blickens örn
i lyssnandets cirkel
men havsvalvet åter
lika halkyoniskt




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-18 11:46



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Språklig förlustelse i sommarskrud
i äkta BenGust-stil. Med det fina nyordet
länganslångt.
2023-07-24

    Lena Staaf VIP
Underbar dikt med sommarkänsla! Bokmärker.
2023-07-18

  Susen VIP
Språket är fängslande. Orden skapar bilder inför mina ögon. Dessutom härlig rytm i texten
2023-07-18
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP