Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förmiddagsrutin för en 77-åring

sommar

mycket tidig morgon
min ensamma dag
mina ensamma dagar
de precisa rutinerna upprepas minutiöst

diverse behov
några mediciner

rullgardinerna upp
ännu bara i nattschortsen
lägeskontrollen genom fönstret

bäddning
alla prydnadskuddarna och plädarna i exakt läge
uppdragning av Omegan
justering av barometern

samtal med den osynlige i vilfåtöljen
anteckna

slit med gummibandet och golvet och väggen

hygienbestyr
lukta gott i nacken

skriva ner ord och idéer
Ordet och annan läsning

sätta på kaffe och ägg
ta fram runda brickan
frukost helst i solen vid honungsrosen (fil banan Pauluns ägg tomatskivor med salt avokado en rostad med bredbar pastej och lättsaltad västeråsgurka ... svart kaffe)

öppna mobilen (facebook nyheter vädret tv-utbudet av drama och fotboll ...)
sola
påklädning

dagboken med gårdagens väder och antalet steg (allt under sju tusen är underkänt och måste tas igen idag)
planering
förberedelser

ringa henne

till datorn i arbetsrummet - äntligen - klockan är halv nio

skriva tänka känna minnas skriva skriva ... korrekturläsa ändra skriva ...
minst tusen ord

vad ska jag ta till lunch!!?? och till middag ...

äh jag skriver lite till ... på romanen ... etthundrafemtontusen ord kvar  cirkus ... bäst att lägga på ett kol
kommer jag att hinna innan jag dör ...




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-07-18 23:12



Bookmark and Share


  karenina VIP
Ler.. Är inte på många år 77 men jag tycker till stor del om rutiner, tror att vi människor mår bra av det, spec ju intensivare vardagens alla måsten och krav är. Du beskriver dina rutiniserade dagar målande väl och det går liksom att höra klocktickandet.
2023-08-21

  Ezmeralda VIP
Men hej där!
Vilka fina rutiner du har!
Jag är 76 och har också mina rutiner.
Tror att rutiner ger oss trygghet och lugn.
Blev full i skratt när du skrev om barometern, Min far hade som rutin att knacka med pekfingret tre gånger på den när han satt dit kaffepanna.
Tror du hinner skriva din roman..
2023-07-19

  Monika A Mirsch VIP
Bäst att skriva
när hjärtat slår -
ha det gott så gott du kan
i skrivkrampen!
2023-07-19

  Charles Abrams
Vilken trevlig morgon! Skulle vilja ha samma! Och disciplin för det!
2023-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP