Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Jord manar till besinning

 

 

Moder Jord manar till besinning
ber oss att se vad som händer
både i landet vi lever och bor i
och världens övriga länder

hon mår sämre för varje dag
mår illa av allehanda gifter
har många, djupa och stora sår
av habegärets starka drifter

skördarna uteblir eller slår fel
när temperaturen ökar av det vi gör
och både människor och djur
lider, svälter och dör

isarna smälter och försvinner
påverkar hela vår planet
kommer att få dramatiska följder
för hela jordens mänsklighet

mycket behöver förändras
bara att krasst konstatera
Moder Jord mår inte bra
snart orkar hon inte mera

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-07-19 10:20



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Har själv varit/är medlem i miljöorganisationer
sen 1989.
Mitt sätt att bidra.
Det taltes redan då om
växthuseffekten.

2023-07-24

  Öknens Ros VIP
Jorden är hårt ansatt, men det finns krafter som kämpar för dess överlevnad.
2023-07-21

    Lena Staaf VIP
Starka och sanna ord! Vi måste besinna oss NU!
2023-07-20

  ResenärGenomLivet VIP
Människosläktet behöver förenas och inte som nu, söndras...tänkvärda ord...
2023-07-20

  Eva Helene VIP
Så väl och engagerat beskrivet.
2023-07-20

  Ezmeralda VIP
Så sant det du skriver.
Ingen har lyssnat ropen och varningarna.

2023-07-19

  Sparvögat VIP
En tänkvärd sanning ~ till Moder jords
sargade skönhet…
Att väl begrunda!
2023-07-19

  Kungskobran VIP
Jordens undergång har spåtts i alla tider
den kommer kanske vad det lider
men det är alltid några decennier dit
innan vi drabbas av all denna skit
Tiden skjuts ständigt fram
prognosen sätts alltid på skam
2023-07-19

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och välskrivna ord som
beskriver ett skeende i realtid.
2023-07-19

  Maria Sundelin VIP
Klokt och sant förmedlat
Kramar
2023-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP