Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cynism i färg

har aldrig betraktat livet ur vidvinkel,
istället zoomar du in på detaljer.

kan du måla en ärlig avbild från minnet
av ett objekt du betraktat i mindre än sekunder?
kan du anse dig sitta inne med sanningen
för att du blottlagt ett yttre som alla andra redan ser?

kanske du ser skönheten i tingen
först när du målar med ilska på duken,
lägger lager på lager,
oförmögen att hejda dig själv.

ena sekundens begär är i nästa sekundärt
till någonting annat,
och ögonblicken är alltid flyktiga,
såsom motiven rinner av duken som du mättat på färg.

som om dina cyniska tankar fått eget liv
i form av ett regnmoln under taket på din lägenhet.




Fri vers (Fri form) av Bittersweet__
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-21 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bittersweet__
Bittersweet__