Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barfota genom livet

 

 

 

Jag har dansat
på mjuka blomsterängar
ingenting jag funderade på
tog det hela för givet

tassat försiktigt
på skärvor av krossade drömmar
då lärde jag mig förstå
att aldrig ta något för givet

 

även om det gör ont ibland
vill jag ändå fortsätta att barfota gå
för att få kunskap och erfarenheter
på min vandring genom livet

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-07-24 10:24



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fin och klok livsstrategi. Nej, ta aldrig något för givet. Att känna tacksamhet är stort.
2023-07-28

  ResenärGenomLivet VIP
Många visa ord i din fina dikt...
2023-07-27

  Blomma-Stjärna VIP
så fin!
livsbejakelse!
mjuka ord!
fin rytm!
2023-07-25

  Olof Lagerhorn VIP
Ord och rader som i mjuka och melodiska
vändningar, visar att man kan ta det
lungt och försiktigt, men ändå känna in
och njuta av tillvaron.
2023-07-24

  BenGust VIP
Bra där !

Alltför många sluter sig tyvärr efter motgångar och besvikelser. Då måst
man på nåt sätt ta sig ny mark under föttera.
2023-07-24

  Maria Sundelin VIP
En fin inställning till livet
Kramar
2023-07-24

  Öknens Ros VIP
Livet består både av gott och ont, erfarenheter berikar oss på olika sätt.
2023-07-24

  Kungskobran VIP
När jag läser din fina dikt så kom jag att tänka på Nils Ferlins dikt ur samlingen Barfotabarn
Din dikt är av Ferlinklass Bokmäkes

Du har tappat ditt ord och din papperslapp, du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.
Vad var det för ord - var det långt eller kort, var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort,
du barfotabarn i livet.

2023-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP