Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omfamnar livet och åldrandet

 

 

 

Kroppen min är gammal
har förlorat ungdomens fräschör
oväsentligt tycker jag
är vid tämligen god vigör

sinnena fungerar som dom ska
tankens klarhet likaså
trivs med livet som det är
har ingenting att klaga på

är ständigt på väg genom livet
mellan det som är gjort
och det som skall göras
tid har jag, behöver inte gå fort

är ganska gammal i modellen
men är av slitstark kvalitet
kan fortfarande festa på kvällen
glad och tacksam för det

i morgon fyller jag 80 år
en högtidsdag på min ära
en dag väl värd att fira
tillsammans med nära och kära



 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-07-26 10:22



Bookmark and Share


  Angélica Kloberg VIP
Grattis, i efterskott!
Jag har en känsla av att vi lever i ett land där man skall skämmas för att bli åldersrik (som jag föredrar framför ordet gammal). Tycker det borde vara precis tvärt om. Ökad respekt för varje år!! Dessutom, om vi pratar om skönhet så anser jag att den inte har nån ålder. Den ligger i betraktarens öga och grundar sig inte bara på ytan.
2023-08-04

  Feminaz
Grattis och fortsätt formulera livet i poesi! Dina skapande ord är så levande, livskraftiga och värmande för själen!
2023-08-04

  stormengudrun VIP
Du bär åldern som en krona:-) Grattis!
2023-07-31

  Annaemi VIP
Grattis i efterskott!
2023-07-30

  ResenärGenomLivet VIP
Då får man önska dig grattis på din dag och önska dig många fler dagar att uppleva och upptäcka...plus många fler av dina fantastiska dikter...
2023-07-27

  Flying Anna VIP
Stort grattis fina Marita!
Önskar dig en härlig dag på födelsedagen och alla kommande dagar..
2023-07-27

  Blomma-Stjärna VIP
Stort Grattis till en stor inspiratör här på poeter.se!
Hoppas du får en underbar dag i morgon!
2023-07-26

  BenGust VIP
Får ta av mig hatten för skrivargåvan
och de åttio. Gratulerar !
2023-07-26

  Monika A Mirsch VIP
Stora applåden till dagens bästa - kram!
2023-07-26

  Respons VIP
Grattis i förskott! Fin dikt om att åldras med värdighet!
2023-07-26

  karenina VIP
Många grattis på din dag!
2023-07-26

  Mats Edin VIP
Grattis, ungdomen tycks evig
2023-07-26

  Olof Lagerhorn VIP
Ett stort grattis på 80-års dagen!
Tidens gång väl fångad i
dessa rader.

2023-07-26

  Daniel_78 VIP
Verkligen värt att fira.
Speciellt värt att fira om man får må så bra :)
2023-07-26

  Maria Sundelin VIP
Stort grattis vännen.
Önskar dig en underbar dag.
Kramar
2023-07-26

  Kungskobran VIP
Fint om ålderdomens förnöjsamhet, upplever samma, tiden efter pensioneringen har varit skön hitintills
2023-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP