Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför Lidingöloppet 2



När jag tänker närmare efter, för att söka minnas,
så omkring sisådär 12-13 års ålder började tjejer
bli väldans intressanta...på ett nytt och skrämmande sätt.

De hade bröst och de stod i små grupper på skolgården
och hade sig. Vad tala de om ? Om mig, plugghästen
och glasögonormen med de tjocka läpparna ?

Min självbild !

Tror jag inte de gjorde. De snacka säkert om Uffe
han med tajta jeansen och kuken som syntes
bakom tyget.

Jag hade extremt svårt med mig själv och libidon
i tonåren. Som tur var så hitta jag löpningen.

Och det var inte fråga om 60 meter eller 100
eller ens 1000. Nä det skulle vara långt. Jag
skulle vara ensam i plugget om att kunna
springa långt. Fast min kropp verkligen inte
var eller är en fulländad långlöpares drömkropp. Jag
har kraftiga lår och en muskellös stjärt jag aldrig
varit stolt över fast fruntimren sagt den är läcker.

Är löpningen i stället för sex ?

Är långlöpningen till för att kunna hålla ut
...länge ?

Redan som 15-åring sprang jag från Rocklunda
i Västerås till Sätra Brunn. En sväng på 36 km.

Kjell Olof slog mig dock. Den jäveln ! Jag förlät
honom aldrig. Men idag tävlar jag inte mot
någon och jag är snäll mot mig själv.

Startar alltid sakta och mjukt. Snart nog
har kroppen hittat den rätta rytmen och tempo.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-29 15:54



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Sund inställning, heja dig!
2023-07-31

    Lena Staaf VIP
Jag gillade också maratonlöpning! Förstår löpningens eufori.
2023-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP