Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minna, min gamla mops, är död. Hon blev nästan tretton år.


SORGESÅNG

Han känner ännu hennes öronlappar
som sidenvarma hängen i hans hand.
På sorgen får han svårt att lägga band.
Han ömt i minnet hennes huvud klappar.

Hans gamla Minna, gyllengula mops, 
hon kommer alltid till hans hjärta höra
och aldrig sluta honom att beröra
såväl i själens känslor som hans kropps. 

Nu är hon död och har gått ut ur tiden.
Han blir en annan efter sin förlust.
Blott tomheten är kvar och sorgens höst,

när sommartiden bleknat och är liden.
Men Minnas minne lyser och som tröst
de mjuka öronlapparna av siden.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-01 14:35



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
De fyller sin plats och sedan saknas de oändligt
2023-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP