Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför Lidingöloppet 3



Jag trivs inte över hövan bland människor
men det finns undantag. Idag har jag två
manliga vänner och det har jag nog alltid
haft, fast personerna har växlat.

I min ungdom var det Tomas och Sven.
En av dessa är poet här på sidan. De
var med på mina löprundor allt som oftast.
Jag tror det var mest på skogsrundorna runt
Hägervallen i Skultuna, där milbanan gick,
jag kunde njuta av deras sällskap. När det
gäller skogslöpning menar jag. På landsvägen
föredrog jag ensamheten.

Annars höll vi mest ihop i såväl vått som torrt.
Vi hade mer än skoj tillsammans under många glada år.

Men jag får nog tillstå ändå att mitt sinnelag
är gjort för ensamheten. På sin höjd skulle
jag kalla mig för "social ensamvarg". Hur
jävla tråkigt det än låter.

Jag är kluven i min personlighet som så
många andra. Kanske är det det naturliga
när man betänker att avlarna var tvenne.

Den kommer fram, denna tveeggade person,
bl a genom självprat. Jag pratar med och
tilltalar Gunnar och säger att här, här nu
i backen får vi inte ge oss utan bara kämpa på,
snart planar den ut. Heja Gunnar, kom igen
nu för faaaan !

Som ikväll i spåret i Kalajärvi. Det är bara 1,1 km
långt men innehåller en backe som inte går
av för hackor. Den kan kanske vara 125 meter lång
och luta i 20-25 graders vinkel, det är svårt
att säga. Där flåsade jag på under sa två timmar,
bara för att jag vet vad Lidingöloppet kommer
att kräva av mig.

Det är "Tvättbrädet" mellan 10 och 15 km som
många upplever som det värsta avsnittet på banan
med ständiga upp-och-nerförsbackar, inte långa
och inte branta men som sagt, frekventa.

Därpå följer "Abborrbacken" efter ca 25 km
som är brant och 550 meter lång. Där bör man
säkert gå. För att hålla ihop de sista fem. Vid
28-29 kilometer avslutas sen klättrandet med
"Karinbacken" som många tror är lättare än
"Abborren" men inte lär vara det. Fan får se.

Upploppet är på några hundratals meter med
hurrande människomassor på bägge sidor.

Är det DET jag söker ? Att bli sedd och uppskattad
för min egen kamp mot verklighetens jävligheter ?

Hahaha....man måste välja sina fiender...sitt
motstånd.

Jag gillar öl också.

51 dagar kvar.






Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2023-08-02 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP