Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Håll ut

det var en varmvacker dag i våras
glad i hågen dukade jag borden
han tog några ackord på gitarren
allt var klart för veckans höjdpunkt

(ringsignal i fickan)

man borde inte svara en sån gång
vem vet vilket satyg som väntar
det lägsta ruttna lurar helt nära
stöveltramp skit och rödglödgat hat

förbli i din glädje och stäng dem ute
alla djävlar som vill stampa på din hals
bevara friden och friheten du äger
sky den den fromma dubbelmoralen

vänd dig bort från den som vill kväva
som föraktar ditt ord om nåd till envar
likt farisén slår sig malligt för bröstet
och avskyr den som fått det för intet

håll ut och se inte ner på din nästa
vaka över hjärtat så det inte blir hårt
älska med glöden i Guds brustna hjärta
välsigna den arme den svage den vilsne




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-03 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP