Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En söndagsvits till förnöjelse.




En åldersstigen, ensam man kom på att han
behövde sällskap men inte av nån människa
utan han gick iväg till fågelhandlaren och
frågade om de hade nån pratande papegoja
som kunde trösta.

Jo då det hade de och han köpte en präktig
honfröken och gick hem glad i hågen.

"Så", sa han till papegojan där hemma,
"kan du säga att vi har ett vackert väder
idag, det skulle vara så trevligt".

"Dåligt väder, dåligt väder", svarade fågeln.

"Njae", sa gubben, "fint att att du svarar men
jag vill helst ha ett positivt omdöme om
väderleken. Så visst har vi väl ett vackert väder".

"Dåligt väder, dåligt väder".

"Fan också ! "Nu blir jag snart syrak på dig.
Du får en sista chans. Är det inte ett bedårande
väder vi har så säg".

"Dåligt väder. Dåligt väder".

Nu tappa gubben nerverna helt. Han tar tag i benen
på skrället, slår fågeln i köksbordet, svingar henne
runt i luften flera varav och sätter bryskt ner den, stirrar
henne rätt in i ögonen och säger med versaler "ATT NU
DITT SATANS SKRÄLLE, SÄGER DU ATT VI HAR ETT
FANTASTISKT VACKERT VÄDER".

"Vackert väder, vackert väder ??? Var var du under
cyklonen" ?








Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-06 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP