Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om att bryta sig loss från förhållande med en narcissist.


Spegelbilden

En spegelbild av dig du intalar mig
Du ger mig allt vad jag vill ha åh vad jag mår bra

Min magkänsla säger stopp ett tag
Såhär bra är ingen, ta det dag för dag.

En dag när jag vaknar
ser jag sanningen i vitögat
mitt hjärta sprakar

Dina sagor om din spegelbild
Jag ser nu så klart
Jag måste spräcka spegeln
Det är nu uppenbart

När spegeln är krossad ett vidunder går löst
Vad ska jag göra
Tiden står stilla
Smärtan är oändlig
Kan jag ordna detta
Nu är det riktigt illa

Men en dag när jag vaknar ser jag en ny person i spegeln
Personen jag glömt bort alla dessa år, ned för kinden rinner en tår.

Hur kunde jag leja bort ett så viktigt uppdrag
Att älska mig själv
Det är för mig en gåta

Dag för dag
Steg för steg
Lägger jag pusslet och vad är det jag ser

En kvinna så stark
En kärlek så klar

Ditt hjärta är stort och likaså ditt hem men nu har du lärt dig, där släpper du bara in din sannaste vän.




Fri vers (Prosapoesi) av Känslan
Läst 134 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-07 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan