Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Skuggan i Stig Dagerman park

 

Skuggan rör sig över gruset
läser orden, fästa på skyltar
vilar på en bänk
mittemot vilar en ensam filt

Poetens hem är nu någon annans
orden vill jag ge till dem med makt
se dem gå
ringlande läsande fram
på grusad gång

Tro på byte av kurs

Jag vandrar i en tunnel
tåget passerar över mitt huvud
staven för mig hemåt

Träden lägger sig som en huva
bakom min rygg, små barnröster
"pappa titta hästar
kan vi stanna, det är nog vildhästar"

Jag ler mot trähästarna i gräset
kanske är de en smula vilda

En pappa svarar "ja, visst kan vi stanna"
cykelhjul bromsar, sladdande in på grusgången

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-08 10:37



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Bildrik ord-komposition!
("ser nästan grus
-stänket framför
min inre syn")
;)
2023-08-08

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt som fångar stämningsläget i parken.
2023-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP