Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


En halv måne

Utanför balkongen hänger en halv måne på ljusblå himmel. I väst och nordväst står fredskallan och ser solen gömma sig bakom träden. Sekunder, minuter och timmar har vandrat från morgon till kväll. Två skator kämpade om bästa sittplats. En bänk bjöd vila. Stillheten fylldes av fågelsång. Dramatiska svarta moln släppte några droppar på mitt huvud. Bokhyllor töms. Jag skakar min arm när tåget ökar farten. Lämnar stationen. Så många fönster är mörka när gas fylls med ett väsande läte Sommaren tvekar, har tagit ett steg tillbaka. Diskussionen rör sig om barns sömn. Jag minns att jag lade mitt öra mot ditt ansikte, hörde ditt andetag, lätt och stilla. En militärkupp förändrar allt. Himlen färgas orange. I bokhyllan samlas mystiken. På hyllplanet under vetenskapen. Det måste finnas en skärningspunkt.

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-08 11:36



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En text som arbetar sig metodiskt mot kvantfysik. Att något trots allt kan bli begripligt. Skapa ett 'allt' som åtminstone ger viss trygghet. Läser just nu Juan Ramón Jiménez. Din naturlyrik påminner om hans.
2023-08-09

    Lena Staaf VIP
Stillsamma kvällstankar. Oron tillfälligt bortföst.
2023-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP