Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kort skildring av hur det är att jobba efter semestern när allt varit bra så länge och du möter en maktlysten kollega utan nåd.


Arg, har träffat en varg


Idag är jag arg, har träffat en varg

Jag kom undan men skinnet i behåll.
Nästa gång tittar jag åt båda håll.

På en äng full av lamm är det lätt att bli för varm,
tro att allt för evigt ska vara vitt, ulligt och gulligt.

Nu vet jag så väl att semestern är slut.
Jag sitter här och tittar ut.
Tålamodet har slagit en knut

När hoppets flod sipprar fram mellan stenarna
Hittar mitt leende tillbaka
Jorden har sin gräns och likaså jag
Jag hoppas jag den minns imorgon och får uppleva en bättre dag.




Fri vers (Prosapoesi) av Känslan
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-09 00:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan