Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KATASTROFEN MED KLIMATET

Är det inte konstigt att så få av oss "poeter"
inte skriver mer om katastrofen med klimatet,
som nu drabbar alla på den blåa bland planeter?
Är det dåligt samvete som ligger oss i fatet? 

Om Ukrainakriget skrivs det, om coronapandemin,
skjutjärnsgängen, knarkkartellerna och främlingshatet
liksom kärnkraftsvapenhotet och ekonomin.
Varför skriver inte fler om katastrofen med klimatet?

Katastrofen med klimatet, vetenskapligt evident
fastän falskt förnekad som politisk reaktion
är ju uppenbarligen emotionellt ekvivalent
liksom jämförbar med sprängstoff för poetisk kreation.

Dikter saknas här om katastrofen med klimatet.
Poesin kan forma känslor, tankar och program.
Vi "poeter" måste komma ut från isolatet
och beskriva verkligheten, drömmen och vår skam.

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-11 21:35



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
En mycket tänkvärd och högaktuell dikt. Tyvärr är min upplevelse av den totala förstörelser av "vår" jord något som underminerar min förmåga att skriva. Men jag ska göra något försök.
2023-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP