Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I EN BRA DEMOKRATI

I en bra demokrati
får man tro på vad man vill,
t.ex. monarki.
Demokraten tiger still.

I en bra demokrati
får man vara vrång och dum.
Rätten till idioti
är ett privilegium.

I en bra demokrati
finns det inga rätta svar.
Frågan ligger öppen, fri
och får ställas av envar.

I en bra demokrati
måste man sitt ansvar ta,
på sitt ego hålla pli,
så att alla får det bra.

I en bra demokrati
krävs det mycket tolerans.
Lyssnandets filosofi
är av vikt lite till mans.

I en bra demokrati
förs en allmän dialog
mellan ideologi,
vetenskap och bara båg.

I en bra demokrati
finns en samhällsmöjlighet
att allt mänskligare bli:
social humanitet.

I en bra demokrati
finns en hög lägstanivå
med en ambition däri
att försöka högre nå.






Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-11 17:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP