Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton


Renovering

 

Vandrar på vägen
med dig mellan lavaberg
finns något bakom
tillhörandet oviktigt
samhörigheten tappad

Det onda passerar revy
på en ruta
det goda osynligt
pågående i en rörelse som havet

I skymundan
lever de gömda
som tar omtanken i handen

Dagarna räknas för vissa
innehållet viktas
i nedförsbacken

En regnbåge böjde sig'
över husen
på den nattsvarta himlen
innan regnet slog mot fönsterblecket

I kartonger packas ett liv
viktigt och oviktigt blandas ibland
bokpåsar väntar på nya ägare
en tavla vilar på soffkanten

 

Eva Hedlund fd. Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-12 11:04



Bookmark and Share


  Anya VIP
Det finns vemod mellan raderna i din mycket fina dikt. Jag läser flera gånger. Tänker mig en inre renovering, men så kommer sista versen där det blir lite mer konkret. Faller särskilt för:
"I skymundan
lever de gömda
som tar omtanken i handen"

Mycket vackert!
2023-08-25

  Peter Olausson VIP
Regnbågens mjuka bugning, flyttens rörelse från här till dit, regnet från himlen och ingenstans: jag läser din text som en mininovell och ser bilder som vi kanske - men säkert är det ju inte - delar.
2023-08-14

  Jan Widströmer VIP
Suggestivt och mångtydigt.
2023-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP