Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om det fina med att vara förälder.


Hjärtat bredvid

Bredvid mig ligger hjärtat mitt.
Han snarkar och knuffas, men det som är mitt är ditt.

När jag behöver tröst finns han där och håller min hand.
När det kommer nya utmaningar finns vi där för varandra.
När min dröm är att gå upp för ett berg finns han vid min sida och säger:
Kom mamma så ska vi vandra!

Enkelhet är ingen som gör reklam för,
men i enkelheten lever det vi känner och gör.
Det värmer mitt hjärta under kalla dagar,
att se glädjen i ögonen hos de jag behagar.

Att ge en bit av mig själv och få träffa dig
Det är helt makalöst
Av kärlek blir du nu överöst

Det bästa med barn är att det man ger kommer tillbaka förädlat i en annan form.
En form skapad utifrån deras perspektiv och norm.

Genom ett nytt objektiv ser du nu.
Vad du gör av lärdomen från den nya vyn, det vet bara du.




Bunden vers (Rim) av Känslan
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-12 22:12



Bookmark and Share


  Spiken VIP
Mycket vackert skrivet och relaterbart.
2023-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan