Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitel 1: Alex

Alex, en ung man med ett charmigt leende och en brinnande passion för att förstå människor, klev in i universitetsaulan. Hans ögon skimrade av entusiasm och målmedvetenhet när han såg fram emot ännu en dag av studier inom psykologi. Han älskade att undersöka människors beteenden och mentala processer, att utforska deras tankar och känslor som om de vore komplexa pussel att lösa. Med sin skarpa intellekt och förmåga att analysera, verkade han vara en idealisk kandidat för att bli en framgångsrik psykolog.

Men bakom hans passionerade yttre dolde sig en mörk sida hos Alex. Inombords fanns en sårbarhet och en djup fascination för manipulation av människor. Han drogs till att analysera och utnyttja deras svagheter för att uppnå sina egna syften. Det var som att han såg sociala interaktioner som ett intrikat spel, där han var den obemärkte mästermanipulatören. Det var en del av honom som han höll noga undangömd från omvärlden.

När Alex vandrade in i aulan satte han sig bredvid Tom, en lite rundare kille med glasögon och dåligt självförtroende. Tom hade rött, spretigt hår och fräknar i ansiktet. Alex visste att Tom kom från en förmögen familj och insåg att han kunde utnyttja Toms vilja att ha en vän till sin egen fördel. Han låtsades vara Toms vän för att kunna fråga om pengar eller föreslå olika aktiviteter, som Tom gladeligen gick med på.

På dagens psykologikurs valde magister Ben att dela upp oss två och två. Alex hamnade med en söt tjej som hette Anna. Anna, en ung och intelligent kvinna, delade samma passion för psykologi som Alex. Hon var en engagerad och flitig student, alltid djupt försjunken i sina studier. Med sitt långa, bruna hår och glänsande ögon strålade hennes dedikation till ämnet igenom varje gång hon deltog i föreläsningar eller diskussioner om psykologiska teorier med sina klasskamrater.

Alex såg på den här övningen som något roligt. Han började fundera över möjligheten att Anna kunde bli ett nytt projekt för honom, någon att försöka förstå och påverka. Även om de aldrig hade haft någon djupare konversation än att säga hej, så hade Alex noterat att Anna ibland slängde blickar i hans riktning.




Prosa (Novell) av Spiken VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-12 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP