Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppenhet: I regnet öppnar jag upp mig

Jag finner mig själv leta tröst och komfort i slutet av påsen
Att ta till mekanismer för att hantera ångesten
För mig blir det lätt att jag vid dåliga tider skiter i allt
Häver i mig choklad och annat onyttigt
För jag vet att det ger mig en känsla av lugn och ro
Min kropp säger att den gillar det, att den slipper tänka på annat

Jag vet att jag skulle kunna köra mitt liv rakt ner i skiten
Om livet hade sett lite annorlunda ut
Hade jag lätt kunnat bli en alkolist
Det ligger i mitt blod likt en sjukdom
Jag kan inte kontrollera saker så lätt om jag börjat
Skulle jag börja dricka skulle jag dricka allt på en gång
Jag vet, jag har testat

Man sitter i en annan kommun med vänner
Sista minnet är att man halsar sprit ur flaskan
Minns inte hur jag ens hamnade i den situationen
Och sen vaknar man upp dagen efter hemma
Ingen aning hur man hamnade där

Eller när jag blev för full och bara har luckor av hur jag går på staden
Påväg hem till min kusin, jag minns bara bilder i dimma
Vaknade upp på soffan och mådde skit
Jag inser att jag har ett problem, jag vet att det ligger i släkten
Det finns inget att skämmas över, det är som det är
Men jag bestämde mig för att aldrig mer dricka
Jag är hellre den där tråkiga killen, så verkar ju alla tänka

Dricker man inte, hur kan man då ha kul
När man växer upp i ett umgänge där alla dricker
Där alkohol är ballt, coolt, men själv ser man inte meningen
Man faller för trycket, tänker att det är ett måste
Man vill ju passa in, vara en i gänget

På senare dagar har jag ofta stannat upp vid frågan
Hur får man vänner
Jag är uppvuxen med att man endast träffar folk via fester eller på baren
Men hur får man nya vänner vid vuxen ålder
Hur hittar man någon att kalla kompis

Jag hade få vänner som ung, och färre som vuxen
Man inser snart att det finns knappt ingen som bryr sig
Som vet vem man är eller tänker på en
Man börjar fundera om man behöver vänner eller inte
Och ärligt så funderar jag än idag på detta
Jag vet inte hur jag ska kunna få nya vänner
Eller om jag verkligen vill ha vänner
Och hur träffar man människor som inte bara dricker
Det är svårt när man är uppvuxen mitt i det
Alkohol har alltid haft en stor påverkan i mitt liv
Jag hatar den och dess gloria över samhället

Här sitter jag i min ensamhet och häver ur mig ord
Skriver en text, öppnar mig för er
För jag är trött på livet, jag vill ut med sanningen
Släppa alla tankar och rensa min skalle
Slutade jobbet och sitter i min bil
Regnet faller och jag släpper ut lite känslor
Det känns skönt, jag öppnar mig likt himlen över mig
Och finner en gnutta ro i mina många ord




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-12 11:11



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Berörande, ärligt, lite sorgligt och starkt i ord och budskap.
2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP