Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FEMTONDE AUGUSTI

Nu är det åter mitten av augusti
och jag är snart nog sjuttinio år.
Det är väl inget konstigt. Tiden går,
en regelbundenhet med mycken tröst i.

Jag kanske hänger med när jag är åtti
i mitten av september nästa gång
och ungefärligen med samma sång
som denna konstruktion med rim och mått i.

Mitt liv har varit fredligt, gott och fritt.
Jag har fått mogna sakta under tiden.
Nu skriver jag på nytt augustis mitt.

Ännu en vår och sommar är förliden
och solen har gjort färdigt varvet sitt.
Snart kommer hösten, sedan vinterfriden. 

 



 



 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2023-08-15 17:05



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Befinner mig på ålderstrappan på ungefär samma nivå. Uppskattar därför igenkännande perspektivet, isynnerhet betraktat i så behaglig poetisk form.
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP