Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här handlar det inte primärt om jesuiter eller kväkare


JESU VÄNNER

De som hör till Jesu vänner
är av sorter allehanda.
Jesus, som dem alla känner,
gillar grejen med att blanda
människor från när och fjärran
att församlas inför Herran
i en tillförlitlig anda.

Jesu vänner är en brokig
samling av diverse typer.
En är klok, en annan tokig,
en är låg, en annan hyper.
Jesus håller alla samman
under livets sorg och gamman
uppå stigen, smal och krokig.

Att bland Jesu vänner vara
är en nåd att lycklig skatta.
Jesu vänner är en skara,
som i ödmjukhet fått fatta,
att den minste är den störste
och den siste är den förste
- eller hur man skall förklara...



 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-18 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP