Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förkortad poesihistoria


FRÅN A TILL O

Anfangen gjorde poesin barock,
men nutiden förlöjligar versalen.
Dekorativ på sextonhundratalen
har stavningen i dag blivit en chock
och lite hipp som happ typografin.
Förfinad rörde rokokon i dikten,
men individuell, utanför plikten,
går versen vill i dagsdemokratin.
Antiken hade regler, mått och krav
och renässansen följde snällt i spåren
liksom nyklassicismen sen om åren.
Men romantikens skald, antikens slav,
blev överkörd av modernismen, dåren,
som sedan dess har grävt för diktens grav.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2023-08-22 22:20



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Ligger en del i innehållet, och det är lätt att beundra formen.
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP