Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Logos och Mythos


KRISTEN HUMANISM

"Gud" är det ord som läcker det
som inte går att täckas.
Tre bokstäver, som täcker det
av undran som kan väckas.
"Gud" är en bokstavshypotes
om mytens vetenskaplighet
att lugnas av och skräckas.

"Gud" blev konkret som Jesus Krist,
som Människan i grunden
slagfärdig, tungsint, lättsam, trist,
av jord och himmel bunden.
"Gud" andas som vår verklighet
och tror på oss, som inte vet
för tillfället och stunden.

Det går att vara humanist
trots mobbningen och hånen
mot människor, som tror förvisst
att Jesus, Mänskosonen,
var den som en gång visades
som Logos men som risades
som Mythos och som fånen.

"Gud" är i grunden humanist
som Jesus, den humana.
"Gud" är en verklig ateist
men bortom det profana
förnekandet men numinös
och inte dum och religiös.
som många tror sig ana.


 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-25 17:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP