Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen från mina glasögon

Från mina glasögon kan du se precis allt som världen har att ge.
Bortom karaktärerna som finns,
för att samhället med olikheter inte hinns.

Från mina glasögon kan du se hur diagnoser, ensamstående och sjuka närstående som behöver vård bär på styrkor som vi behöver för att överleva.
Vi ror över ån för att hitta nya perspektiv,
men de finns där du är, öppna ögonen och ta ett kliv.

Jag ser och jag lär
Men vad är det här?
Ska mitt bagage vara det som mig definierar,
när jag framåt genom livet skenar?
En sak i taget och jag når mitt mål
Jag vet vart jag står och tar mig fram med en beslutsamhet av stål.
Mina lärdomar formar mina nya kläder, dock den jag är det syns bara under mitt läder.

Prestige och yta
är för de som enbart vill flyta.
Som inte havets vågor törs känna.
Om du inte tänker leva, lika bra att stanna hemma.
Att leva som du känner och mår bra av gör dig gott
Med denna inställning kan du bygga ett slott.

Ensamstående kanske jag är med med mina glasögon är jag rik.
Jag har slagit huvudet på en spik.
Ur mitt perspektiv behöver inte alla vara lika för tillsammans är vi starka och vi är rika.
Låt andra dig inspirera, visa dig att det finns mera
Mera att utforska och lära.
Låt livet fylla ditt hjärta
Stilla slår den sina slag
Med nya glasögon möter du nu nästa dag.
Solen skiner du ser nu klart,
det vackra hos olikheterna blir nu uppenbart.




Bunden vers (Rim) av Känslan
Läst 63 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-27 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan