Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fråga om det naturliga


I bland flyger det förbi Braxliknande flygfän

I bland då det flyger braxliknande fåglar utanför mitt fönster
brukar jag tänka:
Borde de inte ha större vingar? Vad har evolutionen verkligen ställt till med?
De flaxar så febrilt och vart är de på väg någonstans?
Var det verkligen så här det var tänkt att det skulle bli?
Det är svårt att äta frukost med denna utsikt.
Och att försöka svälja en skiva kalkon då man ser dessa flyga förbi förefaller bli en större utmaning än att skriva om det.
Att vi männsikor ska behöva söka oss bort från denna planet för att den svämmar över och fylls av märkliga djurarter som vi inte längre orkar fantisera namn till, ja det verkar snart vara nödvändigt.

När sedan forskare kallar det hela för naturliga fenomen blir jag trött.
Hur kan något som en människa -vilken är en produkt av ett misslyckat experiment från en annan galax- kallas för naturlig.
(Påstår ni att vi harmoniserar med denna planet undrar jag varför vi lyckas förgöra den så kolossalt om vi skulle vara en naturlig del av den)
Eller är det kanske så att naturliga fenomen är något som sker intergalaxiskt.
Hade jag ett solskepp så skulle jag segla iväg någonstans där det fortfarande ORKADE växa gröna träd med doftande klöverängar av kossor med blommor och bin och där jag vart som helst kunde släcka min törst med hjälp av att kupa mina hönder och ösa ur närmaste vattendrag.
Någon sa en gång till mig:
-Gräv där du står.
Ja, men då får man bestämma sig för vart man vill stå. Själv vill jag stå i en skapelse som inte manipulerats av "låtsasgudar" som inte ens vet hur man skapar vatten. Och då menar jag inte molekylen i sin form utan molekylen i sin egenskap. Att skapa liv kan ju inte vara så svårt om förutsättningarna redan finns. Men försök att tillverka ett matematiskt kluster som under ett par hundra tusen år gör en kossa till vad den är idag.
Vad har hänt?

JA, jag gillar kossor! Jag älskar att gå på en doftande äng där det surrar av liv långt från märkliga mutationer av flaxande braxar och talande stenar.
Men lika som att tiden förändras så förändras vi. Var tid har sitt himmelrike och var tid har sin frälsare. Snart kommer vi finna mening i någonting annat än spel, shopping och new age liknande fantasireligioner som denna då jag påstår att mänskligheten kommer från en anna galax och att vi inte passar in och harmoniserar med denna planet, för det är fel. Det är bara det att ingen längre tror på naturliga fenomen om de inte verkar onaturliga.




Fri vers (Fri form) av Jaramald VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2023-08-27 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP