Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Levande död i kloster, på slott eller bokstavligen i fält


Riddare + Nunna = korsdrag



kall som en död sill sa man om henne
på klostret, ingen eld alls för kyrkan,
ingen inlevelse i bönen eller andakten

men rosorna längs murarna runt om
växte som aldrig förr sen hon kom dit


Ingen såg sambandet förrän hon
svimmade i knät på en riddare på
genomresa via tavernan en dag

- hon skulle bara hämta en kruka
honung från grannklostret när
deras vägar bokstavligen korsades







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-28 23:36



Bookmark and Share


  Foohexa
det hade även funkat om en riddare i dok
2023-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP