Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till oss

vi som inte var önskvärda
som trampade runt i hemmen
med avsmak i fotspåren
vi som lärde oss smyga
stänga dörrar ljudlöst
gå i trappor utan knirr
vi som viskade vårt namn
och skämdes över bokstäverna
eftersom vi hört dem skrikas
i äckel
vi som kastade oss hungrigt efter smulor
av värme närhet ömhet
eller nåt som kanske kunde likna
vad vi läst om i en bok
vi som gömde oss i källare på vindar i skogar med bultande hjärtan och våta kinder
kramandes avskedsbrev i handen
vi som funderade på tvättlina eller sömntabletter
innan vi visste hur de orden stavas
vi som ville vakna
fast vi inte sov
till oss
skriver jag




Fri vers av handala VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-29 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

handala
handala VIP