Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET HELIGA

Det heliga kan inte överföras
till tatueringar och ornament,
till trosbekännelser och sakrament.
Det heliga kan inte ses och höras.

Det heliga är ingen doft och smak 
och inget ting som fordrar att beröras.
Det heliga är inget som skall göras
och överhuvudtaget ingen sak.       

Det heliga är naket numinöst,
en klarhet, både lockande och farlig,
en närhet, långt ifrån allt religiöst,

som gör sin tomma ritual försvarlig.
Det heliga är ljust mysteriöst,
mytologiens gåta, oförklarlig.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2023-08-31 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP