Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är meningen?

 

 

livet är en ständig resa

där man stannar då och då

begrundar vart man är på väg

irrvägar lurar i varje hörn

 

nej, inget är längre givet

kartan stämmer inte längre

man söker nya vägar

med risk att gå vilse

 

under färdens mödosamma stig

insikter samlas på hög

att användas för vidare resa

tiden tickar på

 

kommer man nå sitt mål

är det mödan värt

något man inte vet

förrän man är där

 

gåtfull synes vår väg genom livet

vad mening finns där att skönja

kanske är det själva gåtan

som ej låter sig lösas




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-09-01 10:02



Bookmark and Share


  Respons VIP
Spännande funderingar
2023-09-04

    Lena Staaf VIP
En sökande text om livsresan. Jag tror att man inte ska vara så fixerad vid själva målet eftersom varje dag och stund har en mening i sig.
2023-09-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om resan genom livet
att söka sig fram
och aldrig ta något för givet.
2023-09-01

  BenGust VIP
Inget bör tas för givet och
ha rimliga eller nedtonade
förväntningar. Livsgåtan kanske
finns för att allt inte kan tas
som självklart. Detta läser jag
jag mellan raderna.
2023-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP