Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens bro

En bro är i alla fall en bro
Att gå över till andra sidan
Att våga följa sitt hopp och sin tro

Över ån för att upptäcka vad som där kan finnas
En gåta i månens glans
Kan jag finna svaret nånstans

Det bästa med broar jag vet
Är att de knyter samman två världar
Trots utmaningarna som finns i marken
Trots lasterna som vinden med sig bär
Trots tyngderna framtiden för med sig

För mig representerar en bro detsamma som kärlek.

Finns det fler som mitt perspektiv kan se
Som minns vad kärlek kan innebära, vad den kan ge
Att kärlek inte bara är passion och en vacker yta
Styrka i själen behöver du om du vill klara att flyta

Kärleken behöver tåla vinden
Ha förståelse för rötterna på bägge sidor
Byggas av en konstruktion överfull av tillit
För vad framtiden bär med sig är ingen som vet.

Klokare för var dag kan man bli
När tiden står stilla och jag nya andetag tar

Känner ett djup när jag ser kärleken omkring mig ser
Jag är så tacksam för det jag har
Rikedomen jag skådar
Tiden som genom mina fingrar glider
Med stolthet bär jag med mig våra minnen och ser med styrka framåt

Bron oss emellan är stark
Den kommer att stå stadigt i många år
Som ekens rötter och dess bark
Jag blir rörd att denna insikt och fäller nu en glädjetår.




Fri vers (Fri form) av Känslan
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-03 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan