Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARDE SNÄLL!

 

Varför rusta dig till strid
medelst skymf och skäll?
Varför egga dig, stupid,
explosiv och gräll,
till en bitter individ 
i en ond och farlig tid,
när du vore bättre snäll?

Varde vänlig, varde snäll
i en elak tid!
Över ondskans etter häll
fredlighet och frid!
Undvik giftets slemma gnäll!
Över hot och hat dig ställ
och bli öm och varm och blid!

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-03 12:41



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Ord i rätt tid!
2023-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP