Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trafo

En gammal trafo så oljig och grå
Har gjort sitt nu med sina 63 år
Strömmen har kommit och gått
Passerat igenom i så många år

Ett stopp på vägen du varit
Du min oljiga tunga maskin
Med dina nästan tre ton vikt
Olja och koppar i ett enda sikt

Nu är det dags att gå i pension
Vi byter ut dig emot en yngre version
Bättre, snyggare och mer kompakt

En ny trafo så ren och ljusgrön
Ska nu stå i x antal år
Strömmen ska komma och passera
Tills en ny generation bestämmer
Att du föråldras och blivit grå
Sen börjar cykeln om igen




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2023-09-05 09:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP