Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GODHET

Jo, det behövs mer av godhet.
Det behövs mer av tolerans och empati,
omsorg, förståelse och ömhet.

Nej, hot och hat hjälper ingen,
inte heller den magsura satiren 
med de bittra överordens eftersmak.

Det behövs mer av enkel kärlek,
omhändertagande och vänlighet
i en osäker och hård nutid.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-05 19:30



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Praktiserad reell godhet är förstås någonting helt annat än karriärbetingad teoretisk godhet.
2023-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP