Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN STILLA STUND

Sitter kvar en stilla stund,
hör, betraktar, tänker.
Ännu snurrar jorden rund,
månen blygsamt blänker.
Kvällens sol går sakta ner,
Skuggorna blir fler och fler,
när sig himlen sänker.

Afton i septembers frid
stillnar sig i glöden
av en gången sommars strid
med dess vind och flöden.
Sitter kvar en stilla stund,
tänker på all levnads grund,
växandet och döden.

Natten nalkas, kvällen når
sina landamären.
Tyst septembermörkret går
genom atmosfären.
Sitter kvar en stilla stund.
Livets evighetssekund
styr vokabulären.


 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-08 15:39



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så snyggt du skriver! Och så ödesmättat!!
2023-09-12

  rostspik VIP
En helt fenomenal dikt, stämningsfull.
2023-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP