Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SURROGATPOESI

  

När paraplyet möter skrivmaskinen
helt oförmodat på kirurgens bord,
blir dikten nonsens och en lek med ord,
som jollret om kusinen Vitaminen.

Surrealistisk dikt blir gärna parodi,
galghumoristisk, antikonstifik,
måhända gjord med "psykisk automatik"
men fjärran från en mogen poesi.

Visst är det kul med nonsensvers och dada,
men roligheten blir så fort grotesk
och mynnar ofta i absurditeter.

Visst är det lajban att med orden kladda
och göra poesin bisarrt burlesk,
men är den inte mätt på barnsligheter?

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-09 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP